Skip to main content

Thee ceremonie | De Natuurgidsen

Ervaar de natuur van het Wezenlandenpark met de natuurgidsen van StudioKiem. Via verschillende activiteiten maak je kennis met de dieren en planten die leven op en rond het festivalterrein!

Wildpluk Theeceremonie
De natuurgidsen nemen je mee op natuurtocht. Samen verzamelen we kruiden (blaadjes en bloemetjes) die geschikt zijn om thee van te maken in de heksenketel. Na de tocht gaan we deze thee samen drinken.

Waterbeestjes scheppen
Gewapend met een schepnet, waterbak en loeppotje ga je op onderzoek uit. Samen met de natuurgids ontdek je welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Praten met de natuur
Maak contact met de natuur om je heen en bekijk de wereld vanuit dieren en planten. Dit is belangrijk want mensen wonen samen met hen op deze aarde. Mensen denken dat ze bijzonder zijn omdat ze kunnen praten, problemen kunnen oplossen, anderen voor de gek kunnen houden en gereedschap gebruiken. Maar we lijken meer op elkaar dan je denkt! We maken muziek met planten en zien hoe zij op hun omgeving reageren. We dansen als spreeuwen in een zwerm en ervaren hoe echolocatie werkt. Wat leren dieren en planten ons over de wereld en over onszelf?

13:30 - 14:15 | 15:00 - 15:45 | 16:30 - 17:15
Familieweide | Ontdek de Wereld van Morgen