Skip to main content

Voedingslounge door Lactatiekundige Laura

Overal ter wereld voeden vrouwen hun kindje. Borstvoeding geven is vaak echt van levensbelang, zeker in gebieden waar oorlog is of een ramp heeft plaatsgevonden. Het biedt veilige en voedzame voeding, maar ook geruststelling, warmte en liefde.

16.00 Sharing Sessie: Borstvoeding

Lactatiekundige Laura is in Zwolle e.o specialist op het gebied van borstvoeding. Ze begeleidt ouders en hun kindje als er vragen rondom het voeden zijn en is een professional in het netwerk om het gezin heen.

In Nederland start bijna 70% van de vrouwen met borstvoeding geven. Na drie maanden is dit 30%. Eén van de redenen dat vrouwen stoppen met borstvoeding geven is, naast pijnklachten, dat ze zich niet genoeg gesteund voelen door hun omgeving.

Dit jaar wil Laura op Bevrijdingsfestival Overijssel, alle aanwezige, voedende vrouwen dit gevoel van steun wél laten ervaren. Het Bevrijdingsfestival moedigt voedende moeders aan hun kindje te voeden hoe en waar ze maar willen. Bij de voedingslounge op de Familieweide kun je lekker zitten, andere ouders ontmoeten en al je voedings-vragen stellen aan Laura.

Om 16.00 is er een speciale sharing sessie rondom borstvoeding. In deze sessie is er alle ruimte om je ervaringen te delen en met elkaar het gesprek aan te gaan over dit thema.

De 'Voedingslounge bij Laura' is er voor alle manieren van voeden, dus ook als je wil kolven of een flesje wil geven, ben je van harte welkom.

Laura kijkt ernaar uit jullie te ontmoeten!

Doorlopend
Familieweide | Ontdek de Wereld van Morgen