Voedingslounge door Lactatiekundige Laura

Overal ter wereld voeden vrouwen hun kindje. Borstvoeding geven is vaak echt van levensbelang, zeker in gebieden waar oorlog is of een ramp heeft plaatsgevonden.

Het biedt veilige en voedzame voeding, maar ook geruststelling, warmte en liefde.
Lactatiekundige Laura is in Zwolle e.o specialist op het gebied van borstvoeding. Ze begeleidt ouders en hun kindje als er vragen rondom het voeden zijn en is een professional in het netwerk om het gezin heen.
In Nederland start bijna 70% van de vrouwen met borstvoeding geven. Na drie maanden is dit 30%. Eén van de redenen dat vrouwen stoppen met borstvoeding geven is, naast pijnklachten, dat ze zich niet genoeg gesteund voelen door hun omgeving.

Dit jaar wil Laura op Bevrijdingsfestival Overijssel, alle aanwezige, voedende vrouwen dit gevoel van steun wél laten ervaren. Het Bevrijdingsfestival moedigt voedende moeders aan hun kindje te voeden hoe en waar ze maar willen. Op de Landstede Familieweide kun je in de voedingslounge lekker zitten, andere ouders ontmoeten en je mag al je voedings-vragen bij Laura stellen.

De 'Voedingslounge door Lactatiekundige Laura' is er voor alle manieren van voeden, dus ook als je wil kolven of een flesje wil geven, ben je van harte welkom. In de voedingslounge zijn koelkasten voor gekolfde moedermelk aanwezig. Ook staan er flessenwarmers tot je beschikking. Houdt er wel rekening mee dat het druk kan zijn en dat het enige tijd duurt voordat je de flessenwarmer kunt gebruiken. Er is heet water aanwezig. Schoon, koud water dien je zelf voor te zorgen.

Er staat desinfectie-gel voor je handen tot je beschikking. Er is geen stromend water om je handen te wassen of (kolf)spullen af te spoelen. Hiervoor kun je bij de toiletten terecht.

Tip van Lactatiekundige Laura: je kunt je gebruikte kolfspullen tussentijds in de koelkast bewaren. Dan is afspoelen voor een volgende kolfsessie niet noodzakelijk.

Laura kijkt ernaar uit jullie te ontmoeten!

12:30 - 18:00
Landstede Familieweide | Ontdek de Wereld van Morgen

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login