Skip to main content

Vuurvogel Openingsconcert ft. Toontje Lager & Bas Treub

Het openingsconcert is op veler verzoek terug op het programma en daarmee zal dit jaar de opening van Bevrijdingsfestival Overijssel worden verzorgd door Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel met Toontje Lager & Bas Treub.

Het Openingsconcert wordt op 5 mei voor de vierde keer verzorgd door Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel. Het 85-koppige jeugdorkest is een begrip in Overijssel en staat garant voor een breed muzikaal spectrum in elk concert. Het eerste gedeelte van het openingsconcert kenmerkt zich door een paar licht klassieke stukken van Saint-Saëns en Haydn. Vervolgens zal violist Bas Treub - bekend van het TV-programma Maestro - de schitterende muziek van Schindler’s List spelen met het orkest. Het laatste gedeelte van het concert wordt een revival van de jaren tachtig met bekende filmmuziek en zanger Erik Mesie. Met zijn muziek van Toontje Lager zal het openingsconcert opnieuw eindigen in een feestje voor jong en oud waar stiekem kan worden gedanst!

Aansluitend vindt de openingsceremonie met veteranen en het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, gebracht door de lopers van atletiekvereniging AV PEC 1910, plaats.

Voor bezoekers van het openingsconcert wordt er een beperkt aantal stoelen geplaatst en staat er koffie klaar.

Let op: aanmelden/reserveren is niet nodig.

 

RCOAK LOGO

11.00 - 11.45
Podium Hanzestrohm