Skip to main content

Hiigo

De Nederlandstalige poppand Hiigo uit Zwolle timmert hard aan de weg en scoort hun allereerste NPO Radio 2 TopSong met hun single ‘Tankstation’.

Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook de zachtmoedige elektronische folk van Bon Iver. In sound en arrangementen zoekt het kwintet de diepte en maakt Hiigo ruimte voor uitdagende muzikale keuzes. Dat maakt de band spannend, soms ongrijpbaar, maar vaak fris en verrassend. Inmiddels is Hiigo niet meer weg te denken uit de Zwolse muziekscene en hebben zelfs afgelopen december hun eigen festival georganiseerd genaamd ‘Tankstation’

Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. De uitkomst van dit alles? Een actueel geluid dat je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken.

Zoals Hiigo zelf al zong: ‘Het verleden houdt de toekomst overeind’. Maar wat die toekomst ook brengen mag: Hiigo is er klaar voor!

18.00 - 18.30
SENA Performers Stage