Skip to main content

Blauwhaus

De stad is van jou, maak Zwolle mee! Blauwhaus is hét jongerenplatform voor jonge Zwollenaren tussen de 14 en 27 jaar die wonen, werken of studeren in Zwolle.

Een kanaal waar jij je aan andere jongeren en organisaties in Zwolle kunt verbinden.

Dit kun je doen:

  1. informatie krijgen en vragen stellen
  2. initiatieven nemen en organiseren
  3. je mening geven over de stad

De website is een online omgeving waar je als jonge Zwollenaar een profiel kan aanmaken, je mening kan droppen en om kan zetten in een initiatief. Organisaties hebben de mogelijkheid een initiatief op te pakken en deze samen met jou tot stand te brengen.

Samenwerking met Impacter en de Jongerenraad
Blauwhaus werkt samen met Impacter Zwolle en Jongerenraad Zwolle. Bij Impacter kunnen jongeren zich vrijwillig inzetten voor een ander, hun talenten ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Dit doe je niet alleen, maar in samenwerking met een jongerencoach. De Jongerenraad Zwolle bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die zich hard willen maken voor het participatieklimaat in Zwolle. Zij hebben een adviserende rol, waarbij ze niet namens de jongeren praten, maar organisaties helpen met het bereiken van jongeren.

Bevrijdingsfestival programma
Je vindt Blauwhaus, Impacter en de Jongerenraad dan ook gezamenlijk op het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Niet te missen, gelijk achter het Provinciehuis vind je onze area met onder andere een ‘teken je stad’ muur, photobooth en getekende tattoo kunstenaars. Ontdek wat jij als jongere in de stad kunt doen, deel je mening of idee en ontmoet andere Zwolse jongeren. See you there!

 

12:30 - 18:00
Wereldpaviljoen